Pályázóknak  /  Hírek, események  /  Rendezvények  /  A Hivatal rendezvényei
HorizontPéntek10 - Aktuális felhívások társadalomtudomány témakörben (2024. június 28.) - ELMARAD
2024. június 24.

A június 28-ra tervezett HorizontPéntek10 webinárt elhalasztjuk. A tájékoztató szeptember elején kerül megrendezésre, pontos időpontjáról a rendezvény oldalán adunk tájékoztatást. A témában érintett pályázatokkal kapcsolatban addig is forduljanak bizalommal Pivarcsiné Fekete Dórához (2. klaszter) és Szemere Dorottyához (5. klaszter).

A HorizontPéntek10 webinársorozat az NKFIH Horizont Európa NCP csapat heti rendezvénye, melyen a Horizont Európa keretprogram érdekes témáiról, aktuális felhívásairól nyújtunk áttekintést, gyakorlati ismereteket minden héten.

2. klaszter – Kultúra, kreativitás, és befogadó társadalom (ECCCH témák)

Az Európai Kollaboratív Kulturális Örökség Felhő célja a kulturális örökség kutató szakemberek igényeihez tervezett európai digitális együttműködési munkaterület létrehozása, amely megnyitja a digitális átállás lehetőségét az Európa kulturális örökségét vizsgáló intézmények között, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a kulturális örökség által a digitális technológiákat a társadalom javára fordítsák.

5. és 6. klaszter – Innováció és társadalmi változás: társadalom- és bölcsészettudományi (SSH) témák

A Horizont Európa keretprogramnak a klímaváltozásra, környezetvédelemre, élelmiszerbiztonságra és természeti erőforrásokra fókuszáló 5. klasztere, valamint az inkluzív és biztonságos társadalmakat célzó 6. klasztere jelentős szerepet biztosít a társadalom- és bölcsészettudományok (SSH) számára. Az 5. klaszterben az SSH kutatások hozzájárulhatnak a társadalmi és kulturális változások megértéséhez, a fenntartható fejlődés támogatásához, és a közösségek ellenálló képességének növeléséhez. A 6. klaszter esetében az SSH kulcsszerepet játszik a társadalmi kohézió, a demokrácia erősítése, valamint az inkluzív gazdasági növekedés előmozdításában. A pályázati lehetőségek között szerepelnek a társadalmi innováció elősegítését, valamint a fenntartható és befogadó közösségek kialakítását célzó interdiszciplináris kutatások.

A webinárium keretében:

  • ismertetjük az aktuális pályázati felhívásokat
  • beszámolunk a 2023-2024. évi felhívások pályázati eredményeiről (2. klaszter)
  • javaslatokat, ötleteket adunk a sikeres pályázáshoz

Időpont és helyszín: az esemény későbbi időpontban kerül megtartásra.

Pivarcsiné Fekete Dóra, NCP
2. Klaszter: Kultúra, kreativitás és befogadó társadalom
e-mail: dora.fekete@nkfih.gov.hu

Szemere Dorottya, NCP
5. Klaszter: Klíma, energia, mobilitás
6. Klaszter: Élelmiszer, biomassza alapú gazdaság, természeti erőforrások, mezőgazdaság és környezet
e-mail: dorottya.szemere@nkfih.gov.hu

Utolsó módosítás: 2024. június 27.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés