Horizont Európa
Hírek
Szűrés
CrAFt projekt
A CrAFt projekt keretein belül szeptember 29-én kihirdetésre került az a 60 európai város, amelyek lehetőséget kapnak arra, hogy együtt dolgozzák ki és teszteljék a városi átalakulási modelleket a klímasemlegesség elérése érdekében. Köztük négy magyar település is kiválasztásra került: Békéscsaba, Budapest II. kerület, Gyöngyös és Veresegyház.
2022. október 13.
Báldi András ökológus
Báldi András ökológus 2022 tavaszától három és fél éven át tölti be a Horizont Európa programon belül futó Biodiversa+ partnerség tanácsadó testületének elnöki tisztségét. Személyében elsőként került magyar kutató a biológiai sokféleség fenntarthatóságán és megőrzésén munkálkodó Biodiversa+ vezetői közé. Báldi Andrással megválasztásának apropóján beszélgettünk.
2022. szeptember 15.
Horizont Európa
Az Európai Bizottság 2022. július 5-én új közleményt fogadott el az új európai innovációs menetrendről.
2022. július 26.
NetZeroCities
Három magyar város: Budapest, Miskolc és Pécs is bekerült abba az Európai Bizottság által kiválasztott 100 európai városba, akik a Horizont Európa Városi Misszió keretén belül, a NetZeroCities platform szakmai támogatásával valósíthatják meg 2030-ig a klímasemlegességi célkitűzéseiket.
2022. április 29.
városok
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) információs rendezvényt szervez a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram városokkal kapcsolatos pályázati lehetőségeinek bemutatására.
2022. február 03.
Az Európai Bizottság közzétette a Horizont Európa keretprogram Hop-on eszközével pályázható projektek listáját. Erre a felhívásra olyan, a Horizont Európa program keretében nyertes projekt pályázhat, ahol a konzorciumban még nem található, gyengébb innovációs teljesítményű, ún. Widening országból származó partner.
2022. február 02.
Az Európai Bizottság 2022 januárjában is meghirdette a társadalom számára értékteremtő, kiemelkedő jelentőségű eredményeket felmutató keretprogram projektek méltó elismerését szolgáló díjhoz (Horizon Impact Award) kapcsolódó felhívását.
2022. január 27.
Szeretne többet megtudni a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramról? Segítségre van szüksége Horizont Európa-pályázata elkészítéséhez? Gyakorlati tanácsokat igényelne arról, hogyan írhat sikeres pályázatot? Nemzetközi partnereket keres közös kutatási és innovációs projektek megvalósításához? Szakértő segítség kellene, hogy eligazodjon a Horizont Európa program jogi és pénzügyi elszámolási témáiban?
2022. január 20.
Horizont Európa
Az Európai Bizottság elfogadta a Horizont Európa 2021–2022 közötti időszakra vonatkozó munkaprogramjának módosítását, amely a teljes költségvetést 15,4 milliárd euróra emeli, ami 723 millió eurós növekményt jelent az eredeti 14,7 milliárd eurós költségvetéshez képest.
2021. december 23.
hirhatter
hirhatter
A Horizont Európa, az Európai Unió 2021 és 2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel 2021. júniusában indult. Az Európai Unió új, eddigi legambiciózusabb keretprogramja az előző, Horizont 2020 keretprogramhoz képest 30%-kal több forrást biztosít az európai kutatási kiválóság és az áttörést hozó innovációk támogatására, valamint a legfontosabb társadalmi kihívások kezelésére.
2021. június 03.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés