Horizont Európa
Hírek
Szűrés
HU-RIZON

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.

2024. május 03.
HorizontPéntek10 webinársorozat - Digitalizáció

Az NKFI Hivatal szervezésében megrendezendő programsorozat célja, hogy áttekintést adjon a Horizont Európa keretprogram érdekes témáiról, aktuális felhívásairól, valamint gyakorlati ismereteket nyújtson a sikeres pályázáshoz.

2023. november 10.
Horizont Európa
A különböző európai uniós kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati programokhoz (köztük a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram programterületeihez) kapcsolódó alábbi kiemelt szakmai rendezvényeket ajánljuk figyelmükbe. Ezek a szakmai rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak a kapcsolatépítésre, a jövőbeli együttműködési lehetőségek feltérképezésére, konzorciumok létrehozására és a legújabb ágazati és szakpolitikai trendek megismerésére.
2023. augusztus 21.
Az Önerő Alap célja, hogy támogassa az érintett intézményeket, elsősorban a  modellváltó magyar felsőoktatási intézményeket, amelyek az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata alapján (2022. december 15.) nem részesülhetnek támogatásban a közvetlen és közvetett finanszírozású európai programokból.
2023. július 25.
On 13 April, the European Commission sent an automatic notification to coordinators of ongoing projects under the Horizon research and innovation framework programme via its Funding and Tenders Portal, warning consortia that the Council Decision that excludes entities maintained by Hungarian public interest trusts from EU funding could affect the implementation of already ongoing projects.
2023. május 04.
Horizont Európa
Az NKFI Hivatal angol nyelvű kötelezettségvállaló nyilatkozattal segíti a modellváltó felsőoktatási intézményeket annak érdekében, hogy résztvevők maradhassanak a Horizont Európa, valamint a közvetlen és közvetett irányítású uniós tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatási programok konzorciális projektjeiben.
2023. május 03.
Horizont Európa
A Horizont Európa projektekben résztvevő modellváltó egyetemek számára minden feltétel adott, hogy a konzorciumokban stabil és megbízható partnerek maradjanak. Az érintett szervezetek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból igényelhetik az Európai Bizottság diszkriminatív döntése miatt kieső uniós támogatás pótlását.
2023. március 30.
Horizont Európa
A modellváltó felsőoktatási intézményeknek továbbra is lehetőségük nyílik a Horizont Európa kutatási programba pályázni és részt venni a nyertes projektek végrehajtásában.
2023. március 14.
Kiss Ádám, elnök
Csák János kulturális és innovációs miniszter döntése értelmében 2023. március 7-étől Kiss Ádám a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új elnöke.
2023. március 08.
Horizont Európa
A Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint az NKFI Hivatal álláspontja szerint, a tanácsi határozat a modellváltó egyetemek pályázását nem, kizárólag a velük történő szerződéskötést tiltja, így továbbra is javasoljuk és támogatjuk pályázásukat a Horizont Európa programban.
Figyelem! Friss információk 2023. január 23-án!
2023. január 13.
Horizont Európa

Az uniós költségvetésnek a jogállamisági elvek magyarországi megsértésével szembeni védelmét szolgáló intézkedésekről szóló 2022/2506 Tanácsi (EU) végrehajtási határozat (2022. december 15.) alapján a közvetlen vagy közvetett irányítású uniós programok – így a Horizont Európa program - keretében, 2022. december 15-től nem tehető jogi kötelezettségvállalás, vagyis nem köthető szerződés semmilyen, a 2021. évi IX. magyar törvény alapján létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyal, illetve semmilyen, az ilyen közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott jogi személlyel.

2023. január 11.
CrAFt projekt
A CrAFt projekt keretein belül szeptember 29-én kihirdetésre került az a 60 európai város, amelyek lehetőséget kapnak arra, hogy együtt dolgozzák ki és teszteljék a városi átalakulási modelleket a klímasemlegesség elérése érdekében. Köztük négy magyar település is kiválasztásra került: Békéscsaba, Budapest II. kerület, Gyöngyös és Veresegyház.
2022. október 13.
Báldi András ökológus
Báldi András ökológus 2022 tavaszától három és fél éven át tölti be a Horizont Európa programon belül futó Biodiversa+ partnerség tanácsadó testületének elnöki tisztségét. Személyében elsőként került magyar kutató a biológiai sokféleség fenntarthatóságán és megőrzésén munkálkodó Biodiversa+ vezetői közé. Báldi Andrással megválasztásának apropóján beszélgettünk.
2022. szeptember 15.
Horizont Európa
Az Európai Bizottság 2022. július 5-én új közleményt fogadott el az új európai innovációs menetrendről.
2022. július 26.
NetZeroCities
Három magyar város: Budapest, Miskolc és Pécs is bekerült abba az Európai Bizottság által kiválasztott 100 európai városba, akik a Horizont Európa Városi Misszió keretén belül, a NetZeroCities platform szakmai támogatásával valósíthatják meg 2030-ig a klímasemlegességi célkitűzéseiket.
2022. április 29.
városok
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) információs rendezvényt szervez a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram városokkal kapcsolatos pályázati lehetőségeinek bemutatására.
2022. február 03.
Az Európai Bizottság közzétette a Horizont Európa keretprogram Hop-on eszközével pályázható projektek listáját. Erre a felhívásra olyan, a Horizont Európa program keretében nyertes projekt pályázhat, ahol a konzorciumban még nem található, gyengébb innovációs teljesítményű, ún. Widening országból származó partner.
2022. február 02.
Szeretne többet megtudni a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramról? Segítségre van szüksége Horizont Európa-pályázata elkészítéséhez? Gyakorlati tanácsokat igényelne arról, hogyan írhat sikeres pályázatot? Nemzetközi partnereket keres közös kutatási és innovációs projektek megvalósításához? Szakértő segítség kellene, hogy eligazodjon a Horizont Európa program jogi és pénzügyi elszámolási témáiban?
2022. január 20.
Horizont Európa
Az Európai Bizottság elfogadta a Horizont Európa 2021–2022 közötti időszakra vonatkozó munkaprogramjának módosítását, amely a teljes költségvetést 15,4 milliárd euróra emeli, ami 723 millió eurós növekményt jelent az eredeti 14,7 milliárd eurós költségvetéshez képest.
2021. december 23.
hirhatter
hirhatter
A Horizont Európa, az Európai Unió 2021 és 2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel 2021. júniusában indult. Az Európai Unió új, eddigi legambiciózusabb keretprogramja az előző, Horizont 2020 keretprogramhoz képest 30%-kal több forrást biztosít az európai kutatási kiválóság és az áttörést hozó innovációk támogatására, valamint a legfontosabb társadalmi kihívások kezelésére.
2021. június 03.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés