Horizont Európa  /  Pályázás  /  Jelentkezzen értékelőnek
Jelentkezzen az Európai Bizottság szakértői adatbázisába!
2021. november 23.
Az Európai Bizottság várja olyan értékelők jelentkezését, akik közreműködést vállalnak a Horizont Európa keretprogram kutatási és innovációs pályázatainak elbírálásában, valamint a programok, projektek értékelésében, monitorozásában. A 2021–2027 közötti időszakot felölelő felhívás kiterjed valamennyi, a Funding & Tenders portálon közzétett uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői és tanácsadói tevékenységre.

A szakértői adatbázisba a Funding & Tenders portál szakértők számára kialakított felületén részletes adatlap kitöltésével és a szakmai kompetenciák rögzítésével lehet regisztrálni. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a korábbi keretprogram (H2020) értékelői adatbázisában már szereplő szakértők esetében is szükséges az adatok frissítése és kiegészítése a Horizont Európa követelményeinek megfelelően, az e célra szolgáló felületen keresztül.

Az értékelői tevékenységgel kapcsolatos további információk, valamint az értékelői felhívások az alábbi linken érhetőek el: Call for Expression of Interest – Funding & Tenders Portal Expert Database 2021-2027.

Bővebb információért, tájékoztatásért forduljon bizalommal a Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói Hálózatának munkatársaihoz.

Szakértőként bekapcsolódni a keretprogram-pályázatok értékelésébe komoly előnyöket jelent mind egyéni, mind szervezeti szempontból, valamint a tágabb hazai kutatói-értékelői közösség számára is. A pályázatok nemzetközi értékelése során a szakértő betekintést nyer az értékelés teljes folyamatába, megtapasztalja, mitől lesz igazán sikeres, és mitől sikertelen egy pályázat. A későbbiekben ezeket a tapasztalatokat a saját vagy intézménye pályázatainak előkészítésében is kamatoztatni tudja. Fontos előny az is, hogy az értékelői munka lehetőséget nyújt az adott tudomány- vagy technológiai terület szakembereivel, illetve az Európai Bizottság vagy a végrehajtó ügynökségek munkatársaival való kapcsolatépítésre.

Az NKFI Hivatal a szakértői regisztráció lehetőségének népszerűsítését fontos feladatának tekinti információs rendezvényein, honlapján és hírlevelén keresztül is. A hazai értékelők számának növekedése – a tapasztalatok hasznosulása, beépülése révén – hozzájárulhat a magyar részvételű pályázatok minőségének javulásához, valamint a közép-európai régió teljesítményének árnyaltabb megítéléséhez az értékelés folyamatában.

Az NKFI Hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói Hálózat munkatársai által szervezett információs rendezvényeken, pályázati konzultációkon fórumot biztosítson a hasznos gyakorlati információk megosztására, és hogy ezek közt a H2020 és Horizont Európa keretprogramok hazai értékelőinek tapasztalatai minél szélesebb körben hasznosuljanak.

A Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) készített egy videót, amelynek célja, hogy új szakértőket nyerjen meg többek között a Horizont Európa-pályázatok értékelésére. A videó bemutatja, milyen előnyökkel jár a közreműködés, az értékelési tapasztalat. Elsődleges cél az alulreprezentált tagállamokból, valamint a magán-/üzleti szférából érkező szakértők, valamint női értékelők mozgósítása.

Felhívás értékelőknek
Jelentkezés értékelőnek
Gyakran ismételt kérdések

Utolsó módosítás: 2021. november 23.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés