Horizont Európa  /  Missziók  /  Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, ideértve a társadalmi átalakulásokat
Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, ideértve a társadalmi átalakulásokat misszió
2021. november 18.
A misszió célja, hogy 2030-ig segítsen legalább 150 európai régiót és közösséget, hogy ellenállók legyenek a klímaváltozás hatásaival szemben.

A misszió olyan szakpolitika-alkotási területhez kíván hozzájárulni, amelynek esetében kevés a globális és európai tapasztalat, amely területen ugyanakkor az EU bátor lépést tett 2021-ben az új EU-s alkalmazkodási stratégiával.

A misszió az európai kutatási és innovációs politika új hatásorientált megközelítéseit alkalmazza az európai zöld megállapodás céljainak támogatása érdekében (pl. Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a katasztrófakockázat, a biológiai sokféleség). A 2021-es uniós alkalmazkodási stratégia kulcsfontosságú végrehajtási eszközévé válik, és összehangolt kutatási és innovációs erőfeszítéseket indít el a Horizont Európa keretprogramban.

A misszió bevonja a helyi szereplőket, különösen az éghajlatra érzékeny régiókban, valamint a polgárokat olyan projektek finanszírozásával, amelyek elősegítik és megkövetelik részvételüket. Tekintettel arra, hogy az éghajlati hatásokra való felkészültség szintje Európa régióiban jelentősen eltér, ezt a KFI támogatást különböző módon nyújtják, az alábbiak szerint:

  1. Felkészülés és tervezés az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességre: az összes európai régió és közösség támogatása az éghajlati kockázatok és lehetőségek jobb megértésében, felkészülésében és kezelésében.
  2. Az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességhez vezető átalakulás felgyorsítása: együttműködés legalább 150 régióval és közösséggel annak érdekében, hogy felgyorsuljon ellenállóvá alakulásuk az éghajlatváltozással szemben, és támogatásuk az innovációs utak együttes létrehozásában és a megoldások tesztelésében.
  3. Az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség irányába való rendszerszintű átalakulás demonstrációja: legalább 75 nagyszabású demonstrációs projekt bemutatása az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség rendszerszintű átalakulásáról az európai régiókban és közösségekben.

2022 -re a misszió az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos innovációs portfólió összehangolására és az innováció és az átalakulás terén fennmaradó hiányosságok azonosítására összpontosít; a legkorszerűbb ismeretek és adatok biztosítására az éghajlati hatásokra és kockázatokra vonatkozóan; olyan megoldások kifejlesztésére és tesztelésére, amelyek képesek egy vagy több, a misszió által az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség kialakításában kulcsfontosságúnak tekintett rendszer kezelésére, valamint olyan megoldások bemutatására, amelyek a part menti térséget az éghajlat-semlegesség és az éghajlatváltozásnak való ellenálló képesség felé fordítják, miközben védik a vizet.

Utolsó módosítás: 2022. január 31.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés