Horizont Európa  /  Horizont Európa Program  /  Hírek
Európai Uniós kutatás-fejlesztési és innovációs programok - aktuális partnerkereső rendezvények és platformok
EU KFI programok - partnerkereső rendezvények és platformok
2023. július 27.
A különböző európai uniós kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati programokhoz (köztük a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram programterületeihez) kapcsolódóan az alábbi partnerkereső rendezvényeket (brokerage events), illetve platformokat ajánljuk figyelmükbe.


PARTNERKERESŐ RENDEZVÉNYEK

DÁTUM ESEMÉNY

szeptember 26.

Horizont Európa Klaszter 6: Élelmiszer, biomassza alapú gazdaság, természeti erőforrások, mezőgazdaság és környezet brokerage event


A 2023. szeptember 26-i brokerage event keretén belül konzorciumi partnerek keresésére is lehetőség nyílik, előre leegyeztetett maximum 20 perces kétoldalú megbeszélések és rövid 4 perces prezentációk (pitch) révén. A brokerage event angol nyelvű és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs határidő: 2023. szeptember 5.

A widening országokból jelentkező kutatók travel grantet pályázhatnak: Travel Grant to facilitate participation
Regisztráció és további információk: Horizon Europe Cluster 6 Calls 2024 Brokerage Event

Kapcsolattartó: Szemere Dorottya


október 6.


Horizon Europe Cluster 4 Digital - 2024 Calls - Info Day Pitch & Networking workshops

Helyszín: Párizs, Franciaország

A francia nemzeti kapcsolattartó (NCP) által a Horizont Európa 4. klaszter digitális felhívásairól szervezett információs rendezvény kapcsolatépítő szekciót és projektötlet-konzultációt is biztosít, amelyekre más uniós országok szereplőinek részvételét is várják.
Regisztráció és további információ: Cluster 4 információs nap

Kapcsolattartó: Németh Edina


október 12.


Chips-Quantum Virtual Matchmaking Workshop- European R&I collaboration opportunities
Helyszín: online

Az európai AENEAS és QuiC szövetségek elektronikai komponensek és rendszerek (ECS) és kvantumtechnológiai kutatási és innovációs projektegyüttműködésk előkészítésére kapcsolatépítő workshopot szervez. A workshop a szövetségek tagjai számára nyitott, a csatlakozásról a szövetségek honlapján talál bővebb információt, a tagsághoz támogatást az NKFH EU-KP pályázata biztosíthat.
Regisztráció és További információ: Chips-Quantum Virtual Matchmaking Workshop

Kapcsolattartó: Németh Edina


október 13.

Pandemic preparedness & Response: Host-pathogen interactions felhívás India – EU közös partnerkereső rendezvény
Helyszín: online

Az Európai Unió és India kormánya között megkötött megállapodás alapján az indiai Biotechnológiai Minisztérium (DBT) társfinanszírozza a Horizont Európa keretében a pandémiára való felkészültségre és reagálással kapcsolatos felhívásra sikeresen pályázó indiai szervezeteket. A sikeresség érdekében online partnerkereső rendezvényt tartanak, amelynek a felhívás részletes tartalmi ismertetése, a társfinanszírozás módjainak kifejtése, valamint platform biztosítása az európai és indiai potenciális partnerek találkozására (flash prezentációk).
A felhívás: HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-08-20: Pandemic preparedness and response: Host-pathogen interactions of infectious diseases with epidemic potential (RIA) - Opening: 26 Oct 2023 | Deadline(s): 11 Apr 2024

A rendezvény ingyenes, online, de regisztráció szükséges.
További információ: https://euraxess.ec.europa.eu/worldwide/india/events/horizon-europe-brokerage-event-8-pandemic-preparedness-response-host

Kapcsolattartó: Horváth Klára 


október 16-19.


Horizont Európa Klaszter 4: Digitális gazdaság, ipar és világűr kapcsolatépítő rendezvények
Helyszín: online

Az Európai Bizottság által 2023. október 11-12-én a Horizont Európa 4. klaszterének 2023 őszén megnyíló közel 40  pályázati felhívásának tartalmáról és szakmai elvárásairól tartott információs naphoz kapcsolódóan a klaszter egyes részterületein működő NCP hálózatok kapcsolatépítő rendezvényeket szerveznek.

A regisztráció megnyílt:

Kapcsolattartó: Németh Edina


október 18.

Horizont Európa Klaszter 5 brokerage event


Az 5. klaszter (klíma, energia és mobilitás) 2024-ben megnyíló 80 felhívását. 
bemutató 2023. október 17-i európai bizottsági információs naphoz kapcsolódóan október 18-án brokerage event keretében lehetőség nyílik konzorciumi partner keresésére, előre leegyeztetett maximum 20 perces kétoldalú megbeszélések és rövid 4 perces prezentációk révén (pitch).
A brokerage event angol nyelvű és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs határidő: 2023. szeptember 30. 

A szervezők egyetemek, kutatóintézetek, vállalkozások, önkormányzatok, egyesületek, hatóságok, kormányzati szervek, civil szervezetek, klaszterek és egyéb K+F+I-ben érdekelteket várnak.

Kapcsolattartó: Tóth Orsolya (Climate), Józon Mónika (Energy), Vántora Virág (Transport)


október 19.

Horizont Európa Klaszter 2:
Kultúra, kreativitás és inkluzív társadalom brokerage event

A 2. klaszter (kultúra, kreativitás és inkluzív társadalom) 2024-ben megnyíló mintegy 30 felhívását bemutató 2023. október 18-i európai bizottsági információs naphoz kapcsolódóan október 19-én online brokerage event keretében lehetőség nyílik konzorciumi partnerek keresésére az azonos témák iránt érdeklődők között. A sikeres regisztrációt és a profil aktiválását követően a résztvevők felhasználóbarát partnerkereső eszköz segítségével egyeztethetik le előre a kétoldalú találkozók időpontját.
Az eseményt a 2. klaszter Nemzeti Kapcsolattartó Pontjainak hálózata, a Net4Society szervezi.
Regisztráció és további információk: https://cluster-2-brokerage-event.b2match.io/

Kapcsolattartó: Csiszár Anita


október 19-20.

EU CAP Network Brokerage event - „Accelerating the innovation process through Horizon Europe multi-actor projects”

Az Európai Bizottság DG AGRI és EIP AGRI szervezete „Accelerating the innovation process through Horizon Europe multi-actor projects” címmel partnerkereső eseményt szervez Brüsszelben, melynek célja a kutatók, vállalatok, a mezőgazdasági és erdészeti szakemberek, valamint a különböző mezőgazdasági ágazatok egyéb szakértői közötti kapcsolatépítés támogatása, és ezáltal annak elősegítése, hogy minél több sikeres, magas színvonalú pályázat szülessen a mezőgazdaság, az erdészet és a vidékfejlesztés témájában.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztrációs határidő: 2023. szeptember 3. 23:00 (CET). A résztvevők létszáma korlátozott; a regisztráció nem jelent automatikus részvételt: a szervezők a jelentkezések elbírálását követően szeptember elején értesítik azokat, akik számára lehetővé teszik a részvételt.
Jelentkezés: EU CAP Network Brokerage event

További információ az esemény weboldalán vagy az alábbi email címen:
rokerage.innovation@eucapnetwork.eu

Kapcsolattartó
: Szemere Dorottya


október 27.


Horizon Europe Cluster 4 & 5 Key Enabling Technologies - 2024 Calls - Brokerage Event

Helyszín: Mainz, Németország

A francia és német nemzeti kapcsolattartók (NCP) kapcsolatépítő napot szerveznek a Horizont Európa kulcs ipari technológiákkal kapcsolatos pályázatok kapcsán. A rendezvény mindenki előtt nyitott.
Regisztráció és további információ: KET Brokerage

Kapcsolattartó: Németh Edinaoktóber 31.

2024 Zero Emission Waterborne Topics (ZEWT)
Helyszín: London
Az Innovate UK információs nappal egybekötött brokerage eventet szervez a 2024-es nulla kibocsátású vízi közlekedés területéhez kötötten.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a helyek száma korlátozott)

Kapcsolattartó: Vántora Virág


november 16.


BEPA MATCHMAKING for the Horizon Europe 2024 Battery Calls
Helyszín: Bordeaux

A BEPA (Batteries European Partnership Association) a 2024-es felhívásokhoz kapcsolódóan partnerkereső rendezvényt szervez, amelynek keretében a BEPA szakértői ismertetik a 2024BATT4EU felhívásokat.  Az európai szakmai testületek és érdekelt innovátorok 5 perces pitching lehetőséget kapnak a 2024-es Batt4EU pályázati felhívásokhoz kapcsolódó projektelképzeléseik és innovációs megoldásaik bemutatására.

További információ a rendezvényről és a regisztrációról: BEPA Matchmaking for the Horizon Europe 2024 Battery Calls – BATT4EU (bepassociation.eu)

Kapcsolattartó: Józon Mónika

PARTNERKERESŐ PLATFORMOK

REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ PLATFORM

november 30.

Matchmaking platform a Driving Urban Transition Call 2023 résztvevői számára

A DUT a projektötletek megvitatása, finomítása és a konzorciumalakítás elősegítése céljából létrehozott egy matchmaking platformot, amelyre az alábbi linken lehet regisztrálni 2023. november 23-ig: Matchmaking Platform for DUT Call 2023

Kapcsolattartó: Szemere Dorottya


a platform elérhető: december 25-ig

CARE4BIO matchmaking platform

Ismét megnyílt a CARE4BIO matchmaking platformja, amely lehetőséget biztosít a Horizon Europe Cluster 6 - Calls 2024 résztvevőinek a partnerkeresésre és a kapcsolatépítésre.

Kapcsolattartó: Szemere Dorottya


december 31.

Horizont Európa Klaszter 5.
Greenet Partner Search Tool

The GREENET Partner Search Tool brings together organisations (coordinators as well as partners) from across the world. This is a unique opportunity to generate new contacts and collaborate on potential Horizon Europe projects. Meetings will take place in a dedicated area and will be arranged in advance by means of this website throughout the whole year (2023). 
The second purpose of the Greenet platform is online events. Stay updated with our online events by checking out the "Events" tab. 
Registration is open till December 31st 2023 and meetings can take place anytime throughout the year.

Kapcsolattartó: Józon Mónika (Energy), Vántora Virág (Transport)

 
Clean Energy Transition Partnership Matchmaking Platform


https://clean-energy-transition-partnership-2023.cetp.b2match.io/

Kapcsolattartó: Józon Mónika

 
ARRIVAL Matchmaking Platform

designed to accelerate the adoption of sustainable transport solutions and reduce CO2 emissions and pollutants caused by transport and mobility sectors
ARRIVAL is a multifunctional matchmaking platform that facilitates immediate access to relevant information and services to support buyers and innovators of technologies in the implementation and replication of smart and clean mobility solutions. ARRIVAL offers a common and legitimate European matchmaking platform and complementary off-line services designed to:
  1. equip mobility stakeholders with tools, knowledge, contacts and methods to accelerate the replication of existing innovative mobility solutions.
  2. mobilise financial resources to accelerate market access and scale up “first-of-a-kind” sustainable transport solutions.
The overall concept focus of the ARRIVAL platform lies in the ‘supply-demand-finance’ triangle that is envisaged for all transport and mobility modes and all relevant stakeholders.
It brings together stakeholders, including innovators, investors, policy makers, and end-users, from the “supply-demand-finance” triangle in the entire transport and mobility sector, including all transport means and modes to facilitate the development and adoption of sustainable transport solutions.
Discover ARRIVAL Matchmaking Platform! – Reciprocity Project (reciprocity-project.eu)

Kapcsolattartó: Vántora Virág

Utolsó módosítás: 2023. október 11.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés