Horizont Európa  /  Horizont Európa Program  /  Hírek
Felmérés a kutatási adatok kezeléséről a magyar kutatók körében
Kutatási adatok kezelése - felmérés
2022. szeptember 21.
Az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiumának (EKK) HUNgarian Open Repositories (HUNOR) munkacsoportja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) megbízásából 2020-ban felmérte a magyar kutatói társadalom open science és kutatási adatkezelési ismereteit és gyakorlatát.

Az eredményekre alapozva 2021-ben meetup-sorozat került szervezésre a hazai kutatók számára. A 24 online és 6 személyes eseményen közel 450 kutató ismerte meg a FAIR (megtalálható, elérhető, interoperábilis, újrahasználható) kutatási adatkezelés fogalmát és az adatrepozitóriumok szerepét, valamint támogatást kaptak saját kutatási adatkezelési tervük kitöltéséhez is.

A rendezvénysorozat eredményeinek és az elmúlt időszak változásainak hatását a felmérés megismétlésével monitorozásra kerül. Az eredmények alapján aktualizálásra kerül a helyzetkép és azonosításra kerülnek a szükséges beavatkozási pontok.

Kérjük, az alábbi kérdőív kitöltésével segítse munkát!
https://openscience.hu/felmeres-a-kutatasi-adatok-kezeleserol-a-magyar-kutatok-koreben/

A kérdőív anonim, kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe.

A kitöltéseket 2022. október 15-ig várják.

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 21.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés