Horizont Európa
Közlemény kötelezettségvállaló nyilatkozat kiállításáról a modellváltó felsőoktatási intézmények számára Horizont Európa, valamint a közvetlen és közvetett irányítású uniós tudományos, KFI célú támogatási programokban való részvétel biztosítása érdekében
Közlemény kötelezettségvállaló nyilatkozat kiállításáról a modellváltó felsőoktatási intézmények számára
2023. május 03.
Az NKFI Hivatal angol nyelvű kötelezettségvállaló nyilatkozattal segíti a modellváltó felsőoktatási intézményeket annak érdekében, hogy résztvevők maradhassanak a Horizont Európa, valamint a közvetlen és közvetett irányítású uniós tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatási programok konzorciális projektjeiben.

Annak érdekében, hogy a modellváltó felsőoktatási intézmények Horizont Európa, valamint a közvetlen és közvetett irányítású uniós tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok támogatásainak diszkriminatív, időleges elzárását orvosolni tudja, a magyar Kormány a társult partnerként vállalt feladatok ellátásához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére biztosít fedezetet, első körben 5 milliárd forint keretösszeggel.

A nemzetközi együttműködések folyamatos fenntartására és a magyar partnerek nemzetközi megítélésére káros bizottsági kommunikáció ellensúlyozására a modellváltó egyetemeknek lehetőségük van az NKFI Hivataltól előzetes támogató nyilatkozatot (commitment letter) igényelni.

A támogató nyilatkozatra vonatkozó kérelmet a https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu felületen keresztül lehet benyújtani, a kérelem szakmai tartalmát KFI relevancia vonatkozásában az NKFI Hivatal által felkért külső, független szakértők fogják értékelni.
A https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu felület élesítéséről külön hírként adunk a későbbiekben tájékoztatást.
Horizont Európa projektek esetén kérjük a projektkoordinátori nyilatkozat feltöltését, amely az alábbi linken tölthető le: Projektkoordinátori nyilatkozat - Commitment letter DOCX (19 KB)

Amennyiben a Horizont Európa keretprogramon kívül más közvetlen uniós program uniós finanszírozását igénylik, kérjük, hogy a KFI célt igazolják a vállalt feladatok részletezésével, a költségvetés bemutatásával a vonatkozó kérelmen.

Az előzetes támogató nyilatkozat nem jelent automatikus támogatási döntést. A támogatási igényt az NKFI Hivatal egyedi támogatási rendszerén keresztül tudják benyújtani. Ennek részleteiről korábbi hírünkben adtunk tájékoztatást. A
támogatási igény benyújtásához szükséges projektkoordinátori nyilatkozat az alábbi linken tölthető le: Koordinátori nyilatkozat támogatási kérelemhez DOCX (19 KB)

A Tájékoztatóban hivatkozott Elszámolási és Technikai Útmutató az alábbi linken tölthető le:
Elszámolási és Technikai Útmutató a 2022/2506 EU tanácsi végrehajtási határozat által a közvetlen európai uniós forrásokból kizárt modellváltó felsőoktatási intézmények részére biztosítandó költségvetési forrás felhasználásához PDF (802 KB)

Letölthető dokumentumok:

Utolsó módosítás: 2024. február 01.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés