Horizont Európa  /  Partnerségek  /  Klaszter 1: Egészségügy
Klaszter 1: Egészségügy
2022. január 28.

A partnerség típusa: intézményesített

Fő célok: Az IHI partnerség hozzájárul az egész Unióra kiterjedő egészségügyi kutatási és innovációs ökoszisztéma létrehozásához, amely elősegíti a tudományos ismeretek kézzelfogható innovációkká való alakítását. A kezdeményezés célja hatékony, biztonságos, betegközpontú és költséghatékony innovációs megoldások kifejlesztése a megelőzés, a diagnosztika és a betegségek kezelése terén, ami egyúttal hozzájárul az európai rákellenes terv, az új európai iparstratégia és az európai gyógyszerstratégia célkitűzéseinek eléréséhez. A PPP (Public Private Partnership) kezdeményezést az Európai Bizottság, valamint a következő ipari szereplők finanszírozzák: COCIR, EFPIA, EuropaBio, MedTech Europe, Vaccines Europe.

Hogyan lehet pályázóként bekapcsolódni: Az IHI partnerség a jövőben rendszeresen fog minden érdeklődő számára nyitott pályázatokat meghirdetni. Az első felhívások várhatóan 2022. június végén jelennek meg. Az egy és kétlépcsős felhívások tartalmi tervezetei már szerepelnek az IHI honlapján: https://www.ihi.europa.eu/apply-funding/future-opportunities

Az általános keretekről, illetve célzottan az egyes tervezett kiírásokra vonatkozóan az IHI webinárium sorozatot szervez, amelyek felvételei, az előadás diái később is elérhetők:
Webinars on IHI's first calls for proposals

A partnerség átfogó programjáról, működéséről részletes információ az alábbi dokumentumban található: Strategic Research and Innovation Agenda.

Nemzeti kapcsolattartó:

Dr. Horváth Klára
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Telefon: +36 1 896 3748
E-mail: klara.horvath@nkfih.gov.hu

Utolsó módosítás: 2022. július 26.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés