Horizont Európa  /  Partnerségek  /  Partnerségek a III. pillérben
Partnerségek a III. pillérben
2022. február 04.

European partnership

A partnerséget az Európai Unió társfinanszírozza a Horizont Európa programból.


A Eurostars-3 program (Innovatív KKV-k Partnerség) az Európai Bizottság és az Eureka tagállamok közös finanszírozású (co-funded) kezdeményezése, amely a rendkívül sikeres Eurostars-1 (2007-2013) és Eurostars-2 programok (2014-2020) folytatása. A program innovatív kis- és középvállalkozások (KKV-k) nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja. A programban 37 tagállam (33 európai és 4 tengerentúli) vesz részt: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Izrael, Írország, Kanada, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

A program innovatív termékek, eljárások és szolgáltatások piac közeli megoldásait támogatja az első prototípus létrehozásáig, alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési fókusszal (TRL 4–6/7). A program középpontjában az innovatív kis- és középvállalkozások állnak, de a nagyvállalatok, illetve egyetemek és kutatóintézetek előtt is nyitott a pályázási lehetőség.

A program évente két (tavaszi és őszi) nemzetközi pályázati fordulót szervez, a pályázóknak itt van lehetőségük benyújtani nemzetközi partnerségben az angol nyelvű pályázatot. A benyújtott projektek a brüsszeli Eureka/Eurostars Titkárság által szervezett központi értékelésen vesznek részt, melynek eredményeként a legjobban szereplő projektek egy támogató pályázat keretében tagállami és - a rendelkezésre álló keret erejéig - uniós támogatásban részesülnek.

Magyarország éves kötelezettségvállalása a programban évi 1 millió euró, ez a keretösszeg oszlik ketté a két nemzetközi pályázati forduló magyar részvételű projektjeinek hazai nyertesei között. A legjobb magyar részvételű projektek kiegészítő támogatásként max. 25%-os EU-s hozzájárulásban részesülhetnek.

Hasznos linkek:

További információk a programról:
Mészáros Gergely
Eurostars Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)
Telefonszám: +36 1 896 3741
E-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu

Innowwide program

Az Innowwide programot az Európai Uniós társfinanszírozza az Innovatív KKV-k (Eurostars3) európai partnerség részeként

A Horizont Európa Programból társfinanszírozott, vezető európai Innovációs ügynökségek (többek között a CDTI, BPI, Business Finland, DLR, FFG, RVO, NKFI Hivatal) konzorciuma által működtetett és a brüsszeli Eureka Titkárság által koordinált Innowwide Program célja Európa innovatív kis- és középvállalkozásainak segítése nemzetközi piacok elérésében. Ennek érdekében az Innowwide felhívásokat tesz közzé piaci életképességi projektek (Market Feasibility Projects, MFP) létrehozására Európán kívüli piaci szereplők bevonásával. Az életképességi projekteknek olyan átfogó, kiegyensúlyozott és koherens technológiai, piaci, jogi és társadalmi-gazdasági elemzést kell tartalmazniuk, amely világosan értékeli a célzott nemzetközi, innovatív piaci megoldás megvalósíthatóságát az Európán kívüli pályázati partner országában. A cél azon feltételek megteremtése, mellyel az európai innovációs megoldások Európán kívüli piacokon is megjelenhetnek. Az életképességi projektek legfeljebb hat hónapig tarthatnak.

A felhívás 2022. évi összköltségvetése 3 millió euró, ami 50 projekt finanszírozását teszi lehetővé. Az egy projektre (MFP) elérhető támogatása 60 ezer euro (70%-os támogatási intenzitással), mellyel legalább 25 projektet észak- és dél-amerikai, illetve közel- és távol-keleti, míg legalább 25 másik projektet afrikai országok innovációs piacainak elérése céljából finanszíroznának.

Az idei felhívás 2022. szeptember 5-én nyílt meg, a nemzetközi beadási határidő 2022. november 15. 17 óra (közép-európai idő szerint).

Hasznos linkek:

További információk a programról:

Mészáros Gergely
Eurostars Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)
Telefon: +36 1 896 3741
Email: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu


Utolsó módosítás: 2022. november 14.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés