Horizont Európa  /  Partnerségek  /  Partnerségek a III. pillérben
Partnerségek a III. pillérben
2022. február 04.

A Eurostars-3 program (Innovatív KKV-k Partnerség) az Európai Bizottság és az Eureka tagállamok közös finanszírozású (co-funded) kezdeményezése, amely a rendkívül sikeres Eurostars-1 (2007-2013) és Eurostars-2 programok (2014-2020) folytatása. A program innovatív kis- és középvállalkozások (KKV-k) nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja. A programban 37 tagállam (33 európai és 4 tengerentúli) vesz részt: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Izrael, Írország, Kanada, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

A program innovatív termékek, eljárások és szolgáltatások piac közeli megoldásait támogatja az első prototípus létrehozásáig, alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési fókusszal (TRL 4–6/7). A program középpontjában az innovatív kis- és középvállalkozások állnak, de a nagyvállalatok, illetve egyetemek és kutatóintézetek előtt is nyitott a pályázási lehetőség.

A program évente két (tavaszi és őszi) nemzetközi pályázati fordulót szervez, a pályázóknak itt van lehetőségük benyújtani nemzetközi partnerségben az angol nyelvű pályázatot. A benyújtott projektek a brüsszeli Eureka/Eurostars Titkárság által szervezett központi értékelésen vesznek részt, melynek eredményeként a legjobban szereplő projektek egy támogató pályázat keretében tagállami és - a rendelkezésre álló keret erejéig - uniós támogatásban részesülnek.

Magyarország éves kötelezettségvállalása a programban évi 1 millió euró, ez a keretösszeg oszlik ketté a két nemzetközi pályázati forduló magyar részvételű projektjeinek hazai nyertesei között. A legjobb magyar részvételű projektek kiegészítő támogatásként max. 25%-os EU-s hozzájárulásban részesülhetnek.

Hasznos linkek:

További információk a programról:
Mészáros Gergely
Eurostars Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)
Telefonszám: +36 1 896 3741
E-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu


Utolsó módosítás: 2022. február 04.
Nyitott pályázati felhívások
PÁLYÁZZON ÖN IS!
Tekintse meg az aktuális nemzetközi beadású pályázati felhívásokat (Horizont Európa és Partnerségi konstrukciók), valamint a hazai beadású, rásegítő pályázatokat.
Megtekintés